Ekomarket.ba
Vijesti
PRIRODNI LIJEKOVI

O Prirodi se najbolje brine sama Priroda. Ako to shvatite na vijreme, a nikad nije kasno, pred vama će se otvoriti velika riznica njenih darova. U njoj je bezbroj načina da očuvate svoju ljepotu i ostanete zdravi tjelom i duhom, crpeći energiju same Prirode.

 

VAŠE LICE MOŽE DUGO OSTATI MLADO AKO PROMJENITE NAVIKE U ISHRANI

 

JABUKA - Pomaže odstranjivanju toksičnih materija iz organizma i obogaćuje ga brojnim vitaminima i naročito KVARCETINOM.

 

ŠARGAREPA - Povrće bogato betakarotenom koji štiti kožu od štetnih sunčevih zraka (naučnici tvrde da dvije velike šargarepe dnevno imaju moć zaštite koji odgovara jačini zaštitnog faktora 2-4)

 

JAGODE - Voće bogato vitaminom C koji između ostalog pomaže izgradnji kolagena. Jagode, takođe sadrže elaginsku kiselinu, nezamjenjivu u borbi protiv raka i u borbi za očuvanje DNK (smatra se da bore nastaju kao posljedica oštećenja DNK)

 

CRVENI BIBER - Sadrži puno vitamina C (i do dva puta više od pomorandže) koji pomaže stvaranje kolagena odgovornog za zategnutost i čvrstinu kože.

 

GROŽĐE - Crveno i crno grožđe sadrži antioksidante koji jačaju kapilare,štite od bolnih nožnih vena i pomažu izgradnju kolagena.

 

CRNI LUK - Jedan od najbogatijih izvora flvonoida, uključujući i kvercetin, koji ima protivupalno i antihistaminsko dejstvo.

 

RIBA - Ribe poput tunjevine,lososa i bakalara sadrže omega-3 nezasićene masne kiseline, koje su najbolji prijatelj suvoj koži. Takođe znatno ublažavaju problem psorijaze i pomeraju vreme pojave prvih bora. Konzervisana riba jednako je dobra kao isveža.

 

MASLINOVO ULJE - Izuzetno zdrava namirnica koja ce u kombinaciji sa povrćem bar za trećinu smanjiti pojavu bora na vašem licu. Najbolje je ono maslinovo ulje koje je dobijeno prvim cjeđenjem hladnim postupkom (pri kupovini potražite taj podatak na deklaraciji)

 

ŠKOLJKE - Sadrže cink pa su pravi izvor lepote, jer cink učestvuje u oporavku i obnovi ćelija kože. (preporučuju se onima koji imaju problematičnu kožu-akne i druge upalne procese na koži)

 

SUVE ŠLJIVE - One sadrže materije koje uništavaju slobodne radikale u krvi. A što je manje slobodnih radikala, manja je i mogućnost da vaše lice poprimi izgled suve šljive. 

 

Ukoliko u vašu ishranu unesete dovoljne količine ovih namirnica, ostavite cigarete i izbegavate da na lice stavljate kreme izrazito hemijskog sastava i one sa previsokim zaštitnim faktorom, budite uvjereni da će vaše lice dugo zadržati svjež, mladalački izgled.← SVE VIJESTI