Ekomarket.ba
Proizvodi
ŠLJIVOVICA
Nema ništa ljepše nego sjesti kraj veselog stroja i čekati da proteče što bi rekao naš narod, a još ako se u dobokoj hladnoj noći nađe pod strehom stare kuruzovine, da se može malo i odspavati a naravno prije toga se malo i zamezilo tako da se ujutro smrzlo probudiš i opet naredni dan isto. 

Nekada je naš domaćin ovako pekao rakiju a danas čekamo EU da nam zabrani naš melos, danas tražimo način kako ispeći rakiju da zadovoljimo standare EU. Međutim da li EU zadovoljava naše standarde da uopšte ima pravo da degustira naš kvalitet i da li uopšte mi trebamo da težimo ka tome... ko nas to tamo tjera...

Mi iz EKO MARKETA  smo odlučili da ćemo do zadnjeg dana znači sve dok nam zakon to dozvoljava praviti rakiju na stari provjereni način. 

Međutim ni mi nismo skeptični kod novih izazova i ne odbijamo probati sve što bi dalo na kvalitetu tako da smo još 2007 u svom podrumu kombinovali način pravljenja rakije i došli do sistema koji se pokazao  za nas najbolji. 

Dokaz : svu rakiju smo prodali, zalihe više nema. 

Da bi napravili rakiju po svom ukusu morate imati iskreno sreće čak i pored dugogodišnjeg iskustva mnogi kotlari  pogriješe,sigurno ne namjerno, ali jednostavno sve je do vremena i kvaliteta koma. 

Ono što mi preferiramo u našoj ponudi je šljiva, kajsija, divlja jabuka, divlja kruška, viljamovka, drenja, lozovača i dunja. 

Trenutno u ponudi imamo šljivu, divlj jabuku i divlju krušku. 

Posebno moramo naglasiti da smo do ove godine vršili otkup divlje jabuke i divlje kruške, međutim od naredne godine ćemo imati svoje plodove jer smo 2008god posadili tj, iz šume presadili 120 divljih krušaka i negdje oko 60 divljih jabuka koje će unarednoj godini svojim urodom sigurno zadovoljiti naše potrebe a što je bitno kod zadržavanja nama potrebanog kvaliteta.


  • CIJENA: 15.00 KM← OSTALI PROIZVODI IZ OVE KATEGORIJE